[0] продукта
Начало Матраци Матрак Шалте - memory foam
лв.
Цената включва:
- ддсОписание: Матрак Шалте - memory foam


Размери: във всички размери          

Информация : Шалте - memory foam

Шалтето е подходящо допълнение към всеки нов, стар или неудобен матрак. То е с пълнеж от високоеластична пяна memory foam, обшита с висококачествена дамаска и осигурява допълнителен комфорт като подпомага за релаксацията на мускулите и правилното кръвообръщение. Запазва задълго характеристиките на матрака Ви. Шалтето е снабдено с ластици във всеки един ъгъл, с цел захващането му за матрака.

Височина на шалтето – 5 см.

Какво е memory foam и Relax Memolatex
Какво е “Memory foam”?

Мемори пяната е високотехнологичен еластичен материал, разработен от НАСА за американските астронавти, с цел предпазване от големите гравитационни сили, действащи върху телата по време на излитането на совалките. Името й означава буквално пяна с памет . Ролята на мемори пяната е да разпредели тежестта и натискът равномерно по повърхността си.
За разлика от обикновената пяна, клетъчната структура на тази вискоеластична материя сляга и се адаптира към формата на оказващото натиск тяло. Когато натискът спре пяната бавно възвръща първоначалната си форма. Именно тази еластичност е ключът към релаксиращите свойства на мемори пяната – тя не оказва обичайното съпротивление, както прави обикновената пяна.
Голяма част от тайната на мемори материята се състои в температурната чувствителност – при по-ниски температури тя е по-твърда (сгъстена), докато при по-висока остава по-мека (по-гъвкава). Чувството, което създава тази деликатна упора на тялото, може да бъде описана приблизително като разтопяване или безтегловност – пяната поема нежно тялото, приспособява се към формата му и осигурява положение, в което то е свободно отпуснато.
Ето как вискоеластичната пяна освобождава напрежението в мускулите и ставите и ни позволява да се отпуснем изцяло.
Вследствие на по-горе написаното за този високотехнологичен материал, технолозите на матраци Relax представят на вашето внимание следващите модели матраци …